TEHNOLOGIE
Materia primă folosită pentru obţinerea produselor sintetice este:
P.A. 6.6 texturată.
P.A. 6.6 netexturată.
Diferite tipuri de fire Lycra, îmbracate sau nud, funcţie de modelele create.

Bumbacul este o fibră vegetală ce provine din fructele (capsulele) plantei de bumbac. Sunt fibre celulozice cu un conţinut de 96,13% celuloză pe lângă care se mai află substanţe pectice 1,92 %, substanţe proteice 0,87%, ceruri şi grăsimi 0,63%, conţinut mineral 0,45%.

Caracteristici fire:

- fineţe: 32/2 NE, 38/2 NE, 40/2 NE, 44/2 NE, 60/2 NE;

Caracteristici fire:

- fineţe: 70/20x1 DEN, 40/12X2 DEN, 70/20X2 DEN, 100/34X1 DEN;

Este o fibră elastomeră, poliuretanică, cu o foarte mare elasticitate care asigură menţinerea formei produsului textil şi a confortului. Este similară cu fibra Spandex. Este disponibilă cu diferite grade de strălucire: mată, lucioasă, semitransparentă sau transparentă. Conferă elasticitate şi forţă de revenire ţesăturilor şi tricoturile în compoziţia cărora intră, ameliorează ţinuta, draparea, confortul şi atenuează şifonabilitatea produsului. Este asociată întotdeauna cu alte fire naturale (bumbac, lână, mătase naturală) sau sintetice (poliamidice, etc.), în proporţii variabile între 2 şi 40 % din compoziţia finală a ţesăturii.

Reprezentanta Romania: www.magsx.ro.

Bambus

Aceste fire naturale sunt ca o dezmierdare, datorită fibrelor sale mai moi, mai proaspate şi mai usoare decât bumbacul. Bambusul este potrivit pentru toate ocaziile.

Calitatea este superioară față de alte fibre naturale datorită moliciunii cât şi pentru caracteristicile anti-statice şi anti-bacteriene.

Avantaje:

- permeabilitate excelenta;

- mult mai absorbant faţa de bumbac;

- moliciune;

- antistatic;

- antibacterian;

- nu se şifonează;

- nu face peeling;


Modal

Fire naturale, realizate din lemn de fag, lucios, durabil, confortabil și moale.

Avantaje:

- moliciune;

- silk efect;

- mai fin decat mătasea și cașmirul;

- natural;

- calitate foarte ridicată;


Acrilic

Avantaje:

- nu se sifoneaza;

- moliciune;

- plăcut la purtare;

- păstrează căldura;

- calitate foarte ridicată;


Lenpur

Fibră din lemn cultivat, un material textil care absorbe şi cedeaza usor umidititatea asigurand un "climat corporal" cu suprafaţa uscată. Aceaste proprietăţi asigură mentinearea temperaturii corpului uman.


Coolmax

Coolmax este o marcă înregistrată pentru o serie de țesături tehnice elaborate în 1986 de către DuPont Textile (acum Invista). Țesăturile sunt special proiectate pentru a îmbunătăți "permeabilitate", în comparație cu alte fibre naturale, cum ar fi bumbacul.


Skinlife

Invista (Elveţia)
Conti Fibre (Italia)
Yarneea (Săvineşti)
Filix (Franţa)
Bezema (Elveţia)
Drago (România)
Elton (România)
Yarn Trade (România)