CERCETARE ŞI DEZVOLTARE

Proiecte Produse rezultate din cercetare Proiecte viitoare

SC MAGNUM SX SRL - este o companie care produce şi comercializează ciorapi pentru femei,confecţii din tricot şi nu in ultimul rând ciorapi medicali destinaţi patologiilor venoase de membru inferior.

Compania este singura producatoare de ciorapii elastici cu compresie graduala controlata din ţara, care deţine Avizul Ministerului Sanataţii de introducere a dispozitivelor medicale pe piaţa(Certificat nr.RO/I-158-313-23.08.2011)

Încă de la înfiinţare, obiectivul principal al companiei la constituit asigurarea de produse şi servicii de înaltă calitate în conformitate cu cerinţele clientului, cerinţele legale şi reglementările aplicabile precum şi de creştere a performanţelor în utilizare.

Tehnologia de fabricare a ciorapilor compresivi este în continuă dezvoltare pentru creearea de produse noi cu performanţe avansate cerute de domeniul lor de aplicare.

Departamentul nostru de Cercetare şi Dezvoltare are ca obiectiv principal dezvoltarea de noi articole textile cu acţiune profilactică şi terapeutică destinate persoanelor cu afecţiuni neurologice loco-motorii.

Se va continua dezvoltarea de noi concepte de fabricaţie care sa genereze noi produse care combină(utilizeaza) cunostinţe interdiciplinare, medicale, mecanice,electronice şi digitale.

Exista un interes deosebit din partea companiei să experimenteze şi să evalueze interacţiunea noilor produse cu utilizatorii, fapt ce constă în special în răspunsul de traseu clinic privind efectul acestora în cadrul procedurilor de terapie.

Obiectivele specifice ale departamentului de cercetare dezvoltare constau din următoarele:

- Punerea în valoare a potențialului actual și viitor la nivel național și internațional al produselor textile pentru a îmbunătăți calitatea vieții și realizarea de tehnologii specifice;

- Obtinerea de produse functionale cu potențial ridicat prin utilizarea unor tehnologii specifice de prelucrare textilă;

- Proiectarea, dezvoltarea și testarea de produse diferite tricotate cu valoare adăugată mare;

- Prezentarea și demonstrarea funcționalității și utilității produselor;

- Stabilirea, testarea, validarea și elaborarea documentației tehnice pentru prototipuri și introducerea lor în procesul de fabricație.